Realisatie Stosag koppeling voor ondergrondse afvalsystemen

Afvaloverzicht.nl is tegenwoordig voorzien van een interface om Stosag koppeling te realiseren met ondergrondse afvalsystemen. Door het gebruik van de Stosag interface wordt er gewerkt naar een verdere standaarisatie.

Sturen op bezoekersstromen bij de milieustraat

Veel milieustraten in Nederland hebben de afgelopen tijd (vanaf de intelligente lock down) te maken met een enorm aanbod van afval. Ook in Zoetermeer. Dat werd duidelijk door de vele bezoekers, drukte waarbij er niet meer gelet werd op de onderlinge afstand (1,5 meter), lange wachtrijen met als gevolg files op het industrieterrein en zelfs onderling agressief gedrag bij de wachtenden.

De veiligheid van bezoekers en medewerkers kwam in het geding. Daarom werd op 20 maart besloten de milieustraat in Zoetermeer te sluiten. Hoe lang de situatie rondom corona zal duren en hoe deze zich ontwikkelt, is voor niemand bekend, maar wel is duidelijk dat aanpassingen noodzakelijk zijn. De vraag was “hoe regel je de bezoekersstromen?“

bron:avfalgids.nl

Lees het hele bericht

Lancering: MilieustraatBezoeken.NL

Wat is MilieustraatBezoeken.nl?

MilieustraatBezoeken.nl is een maatschappelijk initiatief van GSD ICT Services B.V. waarmee bewoners vooraf een afspraak bij een milieustraat kunnen inplannen. Hierdoor krijgen deelnemende gemeentes en afvalinzamelaars grip op het aantal bezoekers bij milieustraten.

Hoe werkt Milieustraat bezoeken?

Op de MilieustraatBezoeken.nl ziet de bewoner voor welke dagen hij zich kan inplannen bij de aangesloten milieustraten. De bewoner ontvangt vervolgens een bevestigingsmail waarmee hij de afspraak kan bevestigen. Na de afspraakbevestiging, krijgt de bewoner een elektronisch en uitprintbaar bewijs toegestuurd.

Door het aantal bezoeken aan de milieustraat te reguleren, creëren gemeente / afvalinzamelaars een natuurlijke afvlakking van het aantal bezoekers. Onveilige situaties en coronabestemmingen onder bezoekers en werknemers worden verkleind door het voorkomen van lange wachttijden, filevorming en clustering van bezoekers.

Hoe is het idee tot stand gekomen?

Met de introductie van deze applicatie, dragen wij een steentje bij in de strijd tegen corona. Hierbij denken we mee aan de invulling van de nieuwe 1,5 meter samenleving bij milieustraten.  Door onze kennis op het gebied van afvaldatamanagement te combineren met onze flexibiliteit, heeft GSD ICT Services B.V. binnen no-time een stevige basis voor een online afsprakensysteem voor milieustraten gebouwd.

AVG-Proof

Wij werken op dit moment met diverse gemeentes, zorginstellingen en afvalinzamelaars samen, met als bijkomende gevolg dat we kritisch en procesmatig naar de verwerking van persoonsgegevens kijken. De applicatie is dan ook privacy-by-design ontwikkeld. Wij verwerken amper tot géén persoonsgegevens. Alleen het e-mailadres wordt doelmatig en tijdelijk geregistreerd voor de bevestiging van het bezoek aan de milieustraat. Er worden geen tracking of marketing cookies op de devices van website bezoekers geïnstalleerd. MilieustraatBezoeken.nl past hierdoor bij ieder beleid t.a.v. gegevensbescherming van een gemeente of afvalinzamelaar.

Prijzen

MilieustraatBezoeker.nl wordt het eerste jaar gratis aangeboden. Daarna bedraagt de licentie maar € 199,- op jaarbasis. Er wordt hoofdzakelijk een kleine bijdrage verwacht voor de inrichting van het systeem en wij durven hierbij te zeggen dat we binnen 24 – 48 online zijn.

Samenwerken?

Meer weten over onze oplossing? Plan dan een afspraak in met onze afvaloverzicht consultants. Zij zullen u stap voor stap door de demo omgeving begeleiden en u in deze ongekende tijd optimaal ondersteunen.

Lancering: Toegangscontrole voor Kempengemeente

Afvaloverzicht.nl verzorgt de toegangscontrole van milieustraten voor de Kempengemeenten. Door de toegangscontrole kan worden nagaan of bezoekers hun afval naar de betreffende milieustraat mogen brengen. De medewerkers van de milieustraat scannen milieupassen met behulp van digitale scanners. De registratie van deze mutaties worden direct in Afvaloverzicht.nl verwerkt.

Met de toegangscontrole wordt ook het aantal bezoekers per dag geregistreerd. De milieustraat kan op deze cijfers bijsturen door bijvoorbeeld op een drukke dag het inzet van personeel te verhogen. De toegangscontrole maakt ook het aantal stortingen en hoeveelheden fracties zichtbaar. Op grond van deze gegevens kunnen de gemeenten en afvalinzamelaars een stevige basis vormen voor het opstellen van een kosten/batenoverzicht of afvalbeleid.

Naast de elektronische toegangscontrole op milieustraten, bieden wij ook meerdere modules voor bijvoorbeeld de elektronische toegangscontrole van ondergrondse containers aan. De automatiseringsmogelijkheden op het gebied afval zijn oneindig. Neem contact met op met onze consultants voor meer informatie op 045 – 7440445 of 085 – 2735263

NIEUW! BAG Koppeling / functionaliteit toegevoegd

De informatie in Afvaloverzicht.nl is nu gekoppeld met de BAG-database voor objectadressen. Gebruikers kunnen door deze koppeling direct informatie raadplegen over object adressen. Met als gevolg dat gemeentes 24/7 gegarandeerd zijn van authentieke BAG objectadressen in Afvaloverzicht. Het systeem onderhoudt op de achtergrond de adresmutaties en zorgt voor relevante meldingen naar de juiste personen in de organisatie.

Afvaloverzicht.nl kan hierdoor de volledige ontzorging op het gebied van afvalmanagement & adresbeheer waarborgen. Met behulp van deze BAG-koppeling kan het systeem de voorzieningen van gemeentes en afvalinzamelaars overzichtelijk koppelen zonder complexe implementaties van historieke datasets.

Meer weten over de BAG-koppeling? Bespreek de mogelijkheden met onze consultants op 085 – 273 52 63 of 045 – 744 0445

Wat is BAG?

“Basisregistratie Adressen en Gebouwen is de registratie waarin gemeentelijke basisgegevens over de gebouwen en adressen in Nederland. “

— Bron: https://www.geobasisregistraties.nl/basisregistraties/adressen-en-gebouwen