Container beheer

Kunststof containers zijn het meest gebruikt binnen de huis-aan-huis afvalverzameling. De containers zijn hierbij voorzien van een chip, barcode of dot sticker waarmee de ledigingen van een bepaald adres worden vastgesteld.

Naast het koppelen van een container aan een adres/bewoner, is het binnen afvaloverzicht.nl mogelijk om diverse kenmerken van de container te registreren zoals bijvoorbeeld fractie, volume, dekselnummer, merk, e.d.

Afhankelijk van het type chip en boordcomputer systeem kan afvaloverzicht gegevens registreren op basis van datum/tijd lediging, gewicht, voertuig, status, gps coordinaten, e.d. welke middels overzichtelijke rapportages zijn op te vragen.

naast het opvragen van gegevens is het tevens mogelijk om in diverse formaten white en/of blacklist te generen. Hierdoor weet de boordcomputer tijdens zijn inzamelronde of er bijvoorbeeld een gesloten container is geïdentificeerd. Op basis van eventuele gps coordinaten kan dan direct worden vastgesteld waar de betreffende container op dat moment aanwezig is.