Lancering: MilieustraatBezoeken.NL

Wat is MilieustraatBezoeken.nl?

MilieustraatBezoeken.nl is een maatschappelijk initiatief van GSD ICT Services B.V. waarmee bewoners vooraf een afspraak bij een milieustraat kunnen inplannen. Hierdoor krijgen deelnemende gemeentes en afvalinzamelaars grip op het aantal bezoekers bij milieustraten.

Hoe werkt Milieustraat bezoeken?

Op de MilieustraatBezoeken.nl ziet de bewoner voor welke dagen hij zich kan inplannen bij de aangesloten milieustraten. De bewoner ontvangt vervolgens een bevestigingsmail waarmee hij de afspraak kan bevestigen. Na de afspraakbevestiging, krijgt de bewoner een elektronisch en uitprintbaar bewijs toegestuurd.

Door het aantal bezoeken aan de milieustraat te reguleren, creëren gemeente / afvalinzamelaars een natuurlijke afvlakking van het aantal bezoekers. Onveilige situaties en coronabestemmingen onder bezoekers en werknemers worden verkleind door het voorkomen van lange wachttijden, filevorming en clustering van bezoekers.

Hoe is het idee tot stand gekomen?

Met de introductie van deze applicatie, dragen wij een steentje bij in de strijd tegen corona. Hierbij denken we mee aan de invulling van de nieuwe 1,5 meter samenleving bij milieustraten.  Door onze kennis op het gebied van afvaldatamanagement te combineren met onze flexibiliteit, heeft GSD ICT Services B.V. binnen no-time een stevige basis voor een online afsprakensysteem voor milieustraten gebouwd.

AVG-Proof

Wij werken op dit moment met diverse gemeentes, zorginstellingen en afvalinzamelaars samen, met als bijkomende gevolg dat we kritisch en procesmatig naar de verwerking van persoonsgegevens kijken. De applicatie is dan ook privacy-by-design ontwikkeld. Wij verwerken amper tot géén persoonsgegevens. Alleen het e-mailadres wordt doelmatig en tijdelijk geregistreerd voor de bevestiging van het bezoek aan de milieustraat. Er worden geen tracking of marketing cookies op de devices van website bezoekers geïnstalleerd. MilieustraatBezoeken.nl past hierdoor bij ieder beleid t.a.v. gegevensbescherming van een gemeente of afvalinzamelaar.

Prijzen

MilieustraatBezoeker.nl wordt het eerste jaar gratis aangeboden. Daarna bedraagt de licentie maar € 199,- op jaarbasis. Er wordt hoofdzakelijk een kleine bijdrage verwacht voor de inrichting van het systeem en wij durven hierbij te zeggen dat we binnen 24 – 48 online zijn.

Samenwerken?

Meer weten over onze oplossing? Plan dan een afspraak in met onze afvaloverzicht consultants. Zij zullen u stap voor stap door de demo omgeving begeleiden en u in deze ongekende tijd optimaal ondersteunen.